UIT in Bemmel Markt

Optredens Markt en Theaterkerk 7 september

2024


Muziekvereniging UDI is een bloeiende vereniging die regelmatig samenwerkt met andere verenigingen uit de gemeente.
UDI verzorgt zelf de muziekopleidingen, deze opleidingen worden gegeven door bevoegde docenten.
Daarnaast werkt UDI samen met Clinc! middels het project 'Meer Muziek in de Klas', op de basisscholen in Bemmel.

Big Band Bemmel
 

Big Band Bemmel

Big Band Bemmel speelt muziek in de traditie van Duke Ellington en Count Basie, naast voor bigband gearrangeerde soul, filmmuziek, Latin en hedendaagse populaire muziek. Ook muziek van Frank Sinatra en Michael Bublé hoort tot het repertoire. Opgericht in 1990 heeft Big Band Bemmel altijd als doel gehad om in een goede sfeer met elkaar swingende muziek te maken. We doen dat in een compleet en traditioneel samengestelde bigband met 5 saxen, 4 trompetten, 4 trombones, toetsen, slagwerk, gitaar en bas(gitaar). De band speelt instrumentale nummers en als begeleidingsband van onze vocalisten Petra Hermsen en Marcel Leijser. Voor meer info zie bigbandbemmel.nl. Voor een degelijke bezetting zoeken we nog trompettisten en trombonisten. Dus kom kijken als je ook daarvoor interesse hebt.

 

Het Donatuskoor

Het Heisterkoor

Het Heisterkoor uit Bemmel is een energiek en gezellig koor van zo’n 35 leden dat het plezier in zingen met elkaar deelt. Al vele jaren staat het koor onder de bevlogen, inspirerende én humoristische leiding van Mathijs Dubbeldam en wordt het afwisselend op piano begeleid door Valerie de Groot en Ella van Lieshout. Beide pianistes zijn zeer getalenteerd en zowel de dirigent als de koorleden zijn dan ook erg blij met hun komst. Het repertoire van het koor is veelzijdig en bestaat zowel uit lichtklassieke als hedendaagse liederen die veelal vierstemmig ten gehore worden gebracht. Het Heisterkoor heeft al regelmatig concerten verzorgd in o.a. het sfeervolle Zeeuwse kerkje van het Openluchtmuseum in Arnhem en in de prachtige Stevenskerk in Nijmegen.                                                                                                                                                  Hou je ook van samen mooie meerstemmige liederen zingen? Neem dan contact op met Carla Remijn (0481 425498) of loop gewoon eens vrijblijvend binnen tijdens de wekelijkse repetitieavond op woensdag van 20.00 – 21.30 uur in De Kinkel aan de Van Ambestraat 2 te Bemmel.

'Liedjes uit Liefde'

Hanneke Engels en Pieter Klaassen

'Liedjes uit Liefde' verzorgt de muzikale omlijsting bij een ceremonie.
Muziek en emotie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar woorden tekort schieten kan muziek net het juiste gevoel overbrengen. Denk aan een bruiloft of een afscheid. Maar ook tijdens lezingen, presentaties etc. Het geeft net dat beetje extra persoonlijkheid aan de gelegenheid. De muziek biedt troost, liefde en kan raken tot in je ziel.
Hanneke en Pieter brengen songs uit verschillend repertoire. Van klassieke werken tot pop, musical en kleinkunst. Op verzoek kunnen er ook nummers aangedragen worden of zelfs gecreëerd worden!
Wilt u meer zien en horen over Liedjes uit Liefde?
Bekijk de website via www.liedjesuitliefde.nl
Of klik op deze link voor onze promo: https://youtu.be/-GFjmdPQRF0

Vocal Group ZiZo


De naam ZiZo staat voor Zingen & Zo. ZiZo bestaat uit ambitieuze amateurs, die afkomstig zijn uit de regio Arnhem en Nijmegen. We repeteren serieus en met ambitie. Hierbij wordt gewerkt aan een mooie samenklank, uitstraling en tekstinterpretatie. Het repertoire bestaat uit popmuziek en alles daaromheen, zowel bekende als minder bekende nummers. Of het nu gaat om een serieuze ballad, cabaret, een lekker uptempo nummer of een jazzy sound; we brengen het op onze eigen manier, met zo nu en dan een twist en een dosis humor. Gewoon net even anders.
Naast het zingen het "& Zo”-gedeelte een belangrijk onderdeel. We zijn een hechte club met veel gezelligheid. Vocal Group ZiZo staat dus voor meer dan zingen alleen!

Phil Brass Quintet

Phil Brass Quintet (PBQ) is een koperkwintet uit Arnhem, ontstaan uit Philharmonie Gelre, met Maarten Nijkamp en Niels de Groot op trompet, Tineke Bremer op hoorn, Simen Brunia op trombone en Michel  Kropman op bastuba.
Het kwintet is opgericht in 2019. Klarinetkwartet Marlimasa nodigde PBQ uit om een deel van hun concert te vullen waarna er een tijd van veel afstemmen en repeteren aanbrak. Dat smaakte het naar meer en PBQ ging door! Vanwege het diverse repertoire dat beschikbaar is voor koperkwintet kan PBQ zowel voor een klassiek concert als op feestjes worden ingehuurd.
Tijdens UIT in Bemmel presenteert PBQ nieuwe muziek, met standaardwerken voor koperkwintet, maar ook invloeden uit Frankrijk, Ierland en Latijns-Amerika.
Neem voor meer informatie contact op met PBQ via info@philbrassquintet.nl

Tin Roof Rusted

Een motor kopen, een partner erbij nemen of een band beginnen? Deze veertigers en vijftigers kozen voor het laatste. Wel zo sympathiek, want zo kunnen extra veel mensen ervan genieten. Tin Roof Rusted rockt met upbeat covers van nummers die je kent, maar die je - ten onrechte - bijna was vergeten.

Het Lingewaards Mannenkoor

Het Lingewaards Mannenkoor (LWMK), voorheen Huissens Mannenkoor, opgericht in 1919, staat ook heden ten dage midden in de maatschappij. Ca. 35 mannen beoefenen met veel plezier de 4 stemmige zangkunst onder de bezielende, bekwame leiding van dirigent Maarten Jan Dongelmans.  Het repertoire van de 'Uit' in Bemmel Markt is een afspiegeling van de muziek die wij zingen, variërend van zowel klassiek georiënteerd tot moderne muziek.

Jubilate Gendt
Jubilate Gendt heeft vorig jaar z’n 50-jarig bestaan gevierd. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen de leden uit alle kernen van Lingewaard en daarbuiten, zoals uit Elst. Ons repertoire is overwegend vierstemmig en heel gevariëerd. Werken van klassieke componisten zoals Mendelssohn, Händel en Haydn ontbreken zeker niet, maar ook moderner, licht repertoire krijgt veel aandacht. Zo zingen we bijvoorbeeld mooie bewerkingen van Thank you for the music van Abba, van Only time van de Ierse zangeres Enya en van nummers uit bekende musicals van Andrew Lloyd Webber en Rodgers & Hammerstein. Onder leiding van onze dirigent Marcus de Haard streven we naar een zo hoog mogelijk niveau zonder daarbij de gezelligheid uit het oog te verliezen. Meer info vind je op onze website jubilategendt.nl ."

AS Groove

Met de coverband “ AS Groove” uit Bemmel  heb je voor elk feest een passende oplossing.  Of het nu muziek is tijdens een  verjaardagpartij, een inloop set bij de borrel of het dak er af moet. Met het spetterende zang front van de 2 dames  en enthousiasme van de 6-koppige band formatie  wordt er moeiteloos op elke gelegenheid ingespeeld...


 


Popkoor 2000 
Theaterschool Theater en Zo

 


Bij Theaterschool Theater&Zo vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. In een veilige leeromgeving durf je dingen te proberen hierdoor groei je, niet alleen als artiest maar ook als persoon.
In de lessen werken alle groepen naar een voorstelling toe en staat naast plezier, ontwikkeling centraal. Ontwikkeling in de vaardigheden die nodig zijn om vol zelfvertrouwen te kunnen spelen, zingen en/of dansen in een geweldige voorstelling voor een publiek.
Durf te leren, durf te groeien en ontwikkel jezelf bij Theaterschool Theater&Zo!

Dansschool Over de Linge


Monique Jansen


De Rotdweilers


Op de UIT in Bemmel Markt mag dweil- en feestorkest de Rotdweilers natuurlijk niet ontbreken! Met hun flitsende blauw-rode pakken en grote variatie aan sfeervolle muziek, verzorgen ze graag een muzikaal feestje!

Barbershopkoor Between Two Rivers
Between Two Rivers behoort tot de top-10 van vrouwelijke Nederlandse Barbershopkoren. De close harmony-variant Barbershop wordt vierstemmig en a capella gezongen. Het is een technisch uitdagende zangstijl die toch lekker in het gehoor ligt. Het repertoire van Between Two Rivers bestaat uit bekende en minder bekende songs. Hun favoriete song van dit moment is ‘I love being here with you’, een titel die naadloos past bij de sfeer die de organisatie van deze uitmarkt wil uitstralen.
Ambitieus
Leden van Between Two Rivers komen uit de hele regio Arnhem-Nijmegen. Zij repeteren elke woensdagavond in Elst onder leiding van dirigent Floor van Erp. Zij zijn ambitieus, steeds in ontwikkeling en altijd op zoek naar nieuwe leden. Meer informatie: www.betweentworivers.nl.
Wij ervaren het zo:  Wie in een koor zingt heeft elke week alvast één avond uit!

De Toren van Bemmel 

De Toren van Bemmel is hét adres voor literatuurliefhebbers in de Lingewaard. De coöperatie is bezig om onze boekhandel nog veelzijdiger te maken. Natuurlijk hebben we ook bekende en actuele kinderboeken en boeken over allerlei onderwerpen. En een ruim assortiment aan kaarten.

In de Donatuszaal wordt aan kinderen van 4 tot 8 jaar voorgelezen.


Taekwon-Do Academie Gelderland

Taekwon-do is een martial arts uit Korea waarbij je leert jezelf te verdedigen met stoot- en traptechnieken. Fysiek wordt je uitgedaagd door te werken op trapkussens, samen oefeningen te doen of individueel te trainen. Daarnaast leer je doorzetten, vertrouwen krijgen in jezelf en het belang van zelfbeheersing. De Leden van Taekwon-Do academie Gelderland (TAG) laten in een aantal oefeningen zien wat je zoal leert tijdens training. Iedereen is welkom om een keer te komen trainen! Maandag om 19:30 (vanaf 14 jaar) of donderdag om 18:45 (jeugd) of 19:45 (vanaf 14 jaar).