UIT in Bemmel Markt

Marktkramen/infostands

 

Oorlogsmuseum Niemandsland

Met een omgebouwde GMC-truck uit 1943 brengt Oorlogsmuseum Niemandsland
het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de Betuwe naar het schoolplein (en op 2 september naar de Markt in Bemmel).
GMC-vrachtwagens werden tijdens de oorlog gebruikt om legermaterieel te vervoeren. Wij brengen de geschiedenis tot leven door met een authentieke truck het schoolplein op te komen. Op interactieve wijze ontdekken leerlingen hoe de Tweede Wereldoorlog werd ervaren door de geallieerden, de Duitsers en de lokale bevolking in de Betuwe.

Bridge Club Doublet
Bridgen is leuk om te leren voor jong en oud, het is ook gezellig en boeiend om te doen: thuis, of bij een vereniging. Het is verstandig om je hersens te gebruiken, maar juist als je wat ouder bent is het belangrijk om je brein te blijven gebruiken. Bridgen is een manier omdat te blijven doen! In Bemmel is Doublet een vereniging van ongeveer 80 leden. Wij verzorgen ook bridge-cursussen.UDI Bemmel

De Dreumels

Dweilorkest de Dreumels telt 22 leden en speelt graag voor u als er een feestje te vieren valt.
We spelen ook met carnaval, op kerstmarkten en in de 4daagse week (op dinsdag bij de rotonde Herkenrathweg/Theaterkerk, kom kijken en zing mee).
We spelen muziek uit de jaren 60 en 70, maar ook nieuwer repertoire, zoals de Engelbewaarder, Ons moeder en Ik ga zwemmen.
Dreumelsinfo@gmail.com 

Stichting TOPVraag Plus


De Orgelkring Bemmel

Het gerestaureerde Verschuerenorgel van de Theaterkerk.
Het Verschuerenorgel is nu ook bespeelbaar samen met het Haubtwerkorgel waardoor er meer registers aan toegevoegd kunnen worden en ook de akoestiek van beroemde kerkorgels klinken.
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten of als organist kennismaken met de orgels laat het dan weten en neem contact op met Cor van Dalen, e-mail: c.v.dalen@kpnplanet.nl.
U kunt ook een mail sturen naar info@orgelkringbemmel.nl
AS GrooveMet de coverband “ AS Groove” uit Bemmel  heb je voor elk feest een passende oplossing.  Of het nu muziek is tijdens een  verjaardagpartij, een inloop set bij de borrel of het dak er af moet. Met het spetterende zang front van de 2 dames  en enthousiasme van de 6-koppige band formatie  wordt er moeiteloos op elke gelegenheid ingespeeld...In de marktkraam kunt u genieten van diverse Molukse lekkernijen.


Theaterschool Theater & ZoBij Theaterschool Theater&Zo vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. In een veilige leeromgeving durf je dingen te proberen hierdoor groei je, niet alleen als artiest maar ook als persoon.
In de lessen werken alle groepen naar een voorstelling toe en staat naast plezier, ontwikkeling centraal. Ontwikkeling in de vaardigheden die nodig zijn om vol zelfvertrouwen te kunnen spelen, zingen en/of dansen in een geweldige voorstelling voor een publiek.
Durf te leren, durf te groeien en ontwikkel jezelf bij Theaterschool Theater&Zo!
 Wie zijn wij?
De Stichting Senioren Actief Bemmel, kortweg SAB, organiseert cursussen en activiteiten voor senioren. De gemeente Lingewaard verstrekt subsidies ter ondersteuning van deze activiteiten. Deelnemers worden zo in staat gesteld om laagdrempelig te kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats in De Kinkel, behalve Dynamic Tennis (sporthal De Bongerd).

Welke activiteiten worden er aangeboden:
Line-dance
Dynamic Tennis
Yoga en stoel-yoga
Bewegen op muziek
Bridge
Toneel: Jong Belegen
Biljarten
Bingo
Instuif
Tai Chi
Seniorenkoor
Welke cursussen worden er aangeboden:
Engels
Spaans voor beginners en gevorderden
Kijk op kunst

Een van de aangeboden activiteiten is de toneelclub Jong Belegen. Zij repeteren wekelijks en voeren enige malen per jaar een toneelstuk op.
Kleine Academie Oost


De Kleine Academie Oost (KAO) opgericht in 2020 heeft als doelstelling hoogwaardige cursussen kunst en cultuur verzorgen. Wij zijn primair actief in het volwassenonderwijs voor de regio Arnhem-Nijmegen. De culturele centra zijn in deze regio verdwenen en de KAO voorziet in de behoefte aan zinvolle en kunstzinnige vorming bij volwassenen en kinderen/jeugdigen. In het cultureel Centrum de Kinkel in Bemmel verzorgen onze ervaren docenten avondcursussen variërend van kunstbeschouwing tot edelsmeden van maandag tot en met vrijdag. Op de zaterdagochtend is er voor kinderen/jeugdigen de kunstsaloon waarin zij met verschillende werkvormen aan de slag gaan.
Wij geven met ons aanbod invulling aan kunst- en cultuurvorming in de regio. Daarnaast vervullen wij ook een waardevolle sociaal maatschappelijke rol door mensen met elkaar in verbinding te brengen.
Uit een vorig jaar gehouden enquête onder onze cursisten hebben wij ook veel positieve reacties ontvangen over de inhoudelijke kwaliteit van onze docenten, de laagdrempeligheid van onze leeromgeving en de sociale functie die wij vervullen. Dit geeft een mooie bevestiging, stimulans en wisselwerking ten aanzien van programma en inhoud voor onze cursisten. Bezoek onze website https://www.dekleineacademieoost.nl voor meer informatie over onze docenten en ons cursusaanbod. 
Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een robuust middeleeuws familiekasteel. De hoofdburcht is te bezichtigen en regelmatig worden er concerten georganiseerd. Op de binnenplaats en rond het kasteel is het heerlijk vertoeven. Kasteel Doornenburg brengt verleden naar heden.
Historische Kring Bemmel


 

 Stichting Leergeld


Hoge kosten voor sport en hobby voor uw schoolgaande kinderen?
In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten/klasgenoten vanzelfsprekend zijn. Zoals het volgen van muziekles, dansen en creatieve activiteiten en kunnen sporten bij een sportclub. Stichting Leergeld vindt het heel erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd de gelegenheid krijgen om te kunnen participeren in de samenleving.
Nu meedoen is straks meetellen!
Hoe werkt Leergeld?
Via onze website kunt u een aanvraag bij Leergeld indienen.
Hierna neemt een medewerker van Stichting Leergeld telefonisch contact met u op of maakt een afspraak met u voor een huisbezoek om samen te bespreken wat Leergeld voor u kan doen.
Kunt u gebruik maken van de gemeentelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld de aanvraag voor zwemlessen, dan dient u een aanvraag in bij de gemeente.
Leergeld werkt samen met andere stichtingen, zoals Stichting Kinderhulp, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting de Jarige Job.
De medewerker van Leergeld helpt u om de aanvraag op de juiste plaats te doen.
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen door te mailen naar: info@leergeldoostbetuwe.nl
U kunt er vanuit gaan dat wij heel zorgvuldig met uw gegevens omgaan.
Wilt u uitgebreider kennis maken met Stichting Leergeld of een aanvraag doen, neem dan een kijkje op onze website: www.leergeld.nl/oostbetuwe/

Fort Pannerden
Stichting de Minkhof 

Beleven en ontmoeten is het motto van De Minkhof, dé ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard en omgeving die graag actief willen zijn binnen en buiten, alleen of samen met anderen. De Minkhof staat op een mooie, ruime, rustige en inspirerende plek aan de rand van Bemmel.

Op De Minkhof  is al van alles te doen. In de grote gezellige leefruimte kun je spelletjes doen, knutselen, handwerken, biljarten, sjoelen, schilderen, yoga- en bewegen op stoel. In de grote timmerwerkplaats kun je timmeren, houtbewerken of repareren. In de prachtige tuin worden groenten/kruiden verbouwd en bloemen gekweekt.  Je kunt er jeu-de boelen en boerengolf spelen! Tijdens de openingsdagen worden er heerlijke maaltijden bereid met groeten uit eigen tuin. De Minkhof wil een ontmoetingsplek zijn waar eenieder een eigen invulling aan kan geven.
Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 – 16.00 uur.
De Minkhof
Molenwei 57 (ingang tegenover Flierenhofstraat 75)
6681 BS Bemmel
0481  357 185 / 06-19093820
www.minkhof.nlOmroep Lingewaard

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard

De SOL staat voor Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard en zet zich in, samen met de bevolking van Babati, Tanzania, voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. Daarnaast houdt de stichting het idee van ontwikkelingssamenwerking levend in de gemeente Lingewaard. 

Feelin Good

Wij zijn een gemengd koor uit Huissen met momenteel 45 leden, in meerdere stemgroepen. Wij zingen een gemengd repertoire van oude hits uit de jaren 60/70, actuele hits, musicalnummers , gemêleerd met wat stemmige nummers.  

 Gemeente Lingewaard

Wat gaat er goed en wat kan er beter als het gaat om afval? Geef uw mening!
Hoe kunnen we als gemeente samen met onze inwoners werken aan een circulair en duurzaam Lingewaard? Denk met ons mee en kom naar onze kraam op de UIT in Bemmel Markt.
Boekhandel De Toren van Bemmel 


De Toren van Bemmel blijft ook in 2023 hét adres voor literatuurliefhebbers in de Lingewaard en omgeving. Op 1 juli 2021 maakten wij een doorstart als coöperatie. Een zeer gemotiveerde groep nieuwe boekverkopers trekt gezamenlijk op om onze boekhandel in deze regio nog veelzijdiger en aantrekkelijker te maken. Natuurlijk hebben we ook bekende en actuele kinderboeken en boeken over allerlei onderwerpen. En een ruim assortiment aan kaarten. Blijf ons steunen en opzoeken want alleen door uw betrokkenheid hebben wij bestaansrecht.https://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/.IMG-20221005-WA0005.jpg/picture-400?_=18a5a2e8e55TOP dagbesteding is een kleinschalige dagbesteding in Bemmel/Ressen voor mensen met een beperking, met als doel het vergroten van de maatschappelijke participatie, weer 'mee kunnen doen', een zinvolle besteding van de dag, ontspannen en samenwerken.
www.TOPdagbesteding.nl
06 22 95 09 02
TOPdagbesteding@gmail.com