UIT in Bemmel Markt

Marktkramen/infostands

 

Oorlogsmuseum Niemandsland

Met een omgebouwde GMC-truck uit 1943 brengt Oorlogsmuseum Niemandsland
het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de Betuwe naar het schoolplein (en op 2 september naar de Markt in Bemmel).
GMC-vrachtwagens werden tijdens de oorlog gebruikt om legermaterieel te vervoeren. Wij brengen de geschiedenis tot leven door met een authentieke truck het schoolplein op te komen. Op interactieve wijze ontdekken leerlingen hoe de Tweede Wereldoorlog werd ervaren door de geallieerden, de Duitsers en de lokale bevolking in de Betuwe.UDI Bemmel
 

Stichting TOPVraag Plus


De Orgelkring Bemmel

Het gerestaureerde Verschuerenorgel van de Theaterkerk.
Het Verschuerenorgel is nu ook bespeelbaar samen met het Haubtwerkorgel waardoor er meer registers aan toegevoegd kunnen worden en ook de akoestiek van beroemde kerkorgels klinken.
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten of als organist kennismaken met de orgels laat het dan weten en neem contact op met Cor van Dalen, e-mail: c.v.dalen@kpnplanet.nl.
U kunt ook een mail sturen naar info@orgelkringbemmel.nl
Clink 
Bibliotheek Bemmel
Theaterschool Theater & Zo

Kleine Academie Oost


De Kleine Academie Oost (KAO) opgericht in 2020 heeft als doelstelling hoogwaardige cursussen kunst en cultuur verzorgen. Wij zijn primair actief in het volwassenonderwijs voor de regio Arnhem-Nijmegen. De culturele centra zijn in deze regio verdwenen en de KAO voorziet in de behoefte aan zinvolle en kunstzinnige vorming bij volwassenen en kinderen/jeugdigen. In het cultureel Centrum de Kinkel in Bemmel verzorgen onze ervaren docenten avondcursussen variërend van kunstbeschouwing tot edelsmeden van maandag tot en met vrijdag. Op de zaterdagochtend is er voor kinderen/jeugdigen de kunstsaloon waarin zij met verschillende werkvormen aan de slag gaan.
Wij geven met ons aanbod invulling aan kunst- en cultuurvorming in de regio. Daarnaast vervullen wij ook een waardevolle sociaal maatschappelijke rol door mensen met elkaar in verbinding te brengen.
Uit een vorig jaar gehouden enquête onder onze cursisten hebben wij ook veel positieve reacties ontvangen over de inhoudelijke kwaliteit van onze docenten, de laagdrempeligheid van onze leeromgeving en de sociale functie die wij vervullen. Dit geeft een mooie bevestiging, stimulans en wisselwerking ten aanzien van programma en inhoud voor onze cursisten. Bezoek onze website https://www.dekleineacademieoost.nl voor meer informatie over onze docenten en ons cursusaanbod.
Hélène Seiyu (Japanse Bamboefluit


Kasteel Doornenburg

 

Spelotheek Zwaan Kleef Aan

 
TheaterKerk Bemmel

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Oost Betuwe helpt kinderen  van 4 tot 18 jaar die opgroeien in armoede.
Ouders / verzorgers kunnen onder andere een fiets, laptop en contributies voor verenigingen aanvragen.
Ga naar: www.leergeldoostbetuwe.nl
Fort Pannerden
Lingewaard Energie

Omroep Lingewaard


Dans Atelier Over de Linge

 

Feelin Good

Wij zijn een gemengd koor uit Huissen met momenteel 45 leden, in meerdere stemgroepen. Wij zingen een gemengd repertoire van oude hits uit de jaren 60/70, actuele hits, musicalnummers , gemêleerd met wat stemmige nummers.  Linge W'Art